top of page
  • Skribentens bildKatarina Eklund

“Jag kom för yogan men stannade för…” - ja, vadå?

Min yogaresa

Om du har hängt med mig ett tag kanske det ringer en klocka när jag säger att jag har yogat i ungefär 16 år. Med handen på hjärtat kan jag säga att det inte finns en chans att jag skulle ha fortsatt (och fortsätter!) om jag bara hade yogat ensam på mitt rum. Inspirationen tryter, annat kommer emellan, det är så lätt att bortprioritera yogastunden om den kan läggas när som helst. Du hör, inte ens jag som yogalärare tycker att det är enkelt att få till en regelbundenhet om jag ”bara” yogar själv hemma! Jag vet vad jag behöver tillföra till min praktik för att den överhuvudtaget ska bli av, för att den ska fortsätta att utveckla mig, ge mig glädje och skapa engagemang. Vad är hemligheten?! Jo, att yoga tillsammans med andra.


Kraften i gemenskap

Jag får massor av inspiration av att planera och hålla klasser, av att interagera med dig som kommer på mina kurser och klasser, men också från att själv vara deltagare. Varje lördag, under två timmar (eller när jag har tid härnäst om jag råkar vara bortbjuden), yogar jag med mitt gäng av armbalansfantaster från hela världen, det ger mig så otroligt mycket energi och glädje som jag inte hade fått av samma tid ensam på mattan.


Min verksamhet

Detta är så viktigt för mig att det ligger till grund för hela min verksamhet, jag driver nämligen mitt företag med ledorden rörelseglädje, avslappning och gemenskap. Det spelar ingen roll om du kommer till mig för en stunds egentid, vila, för att sträcka ut en stel kropp, för att få en fysisk utmaning eller som gravid för att få verktyg inför förlossning och första tiden som nybliven förälder. Mina ledord finns med som en röd tråd i allt jag gör.


Så, för att avsluta meningen i rubriken: jag kom för yogan men stannade för gemenskapen! 


Håller du med?!


Med värme,

Katarina

18 visningar

Comments


bottom of page