top of page
Som gravid kan yoga hjälpa till under såväl graviditet, förlossning samt tiden som nybliven förälder

Medveten Gravidyoga

Kurs på 8 tillfällen. Nya datum för hösten släpps inom kort!

Först av allt, stort grattis till din graviditet! 

Den här kursen är för dig som är gravid, oavsett var någonstans i graviditeten du befinner dig, och vare sig du är en van yogautövare eller helt novis. 

 

Under en graviditet sker en mängd förändringar, såväl inuti som utanpå kroppen, men även i sinnet. Den här kursen i Medveten Gravidyoga handlar om att ta hand om dig själv, att få vara precis så som du är och släppa alla krav och måsten. En graviditet är en resa, och ingen dag är den andra lik.

Under den här kursen får du möjlighet att ställa dig själv frågan ”Vad behöver jag just nu?”

Alla tankar och känslor är välkomna, och likaså alla dagsformer! Är det vila din kropp önskar mest av allt, kan du vila dig igenom hela klassen, är det rörelse du längtar efter kommer du få röra dig genom inkännande yogaflöden speciellt anpassade efter den gravida kroppen. 

 

 

Jag som håller i den här kursen är själv mamma till två småbarn och med en graviditet och förlossning färskt i minnet (och kroppen!) kan jag med varm hand guida dig som gravid genom denna fantastiska resa! 

Jag vet nämligen precis hur stor roll yogan kan spela för att hantera en graviditet och förlossning, och vikten av de verktyg som fås.

 

 

Innehåll

Under den här kursen kommer du få en chans att landa och känna in kroppen och sinnet. Du kommer få yogaövningar som stärker din kroppsmedvetenhet och självkännedom, som kan vara till hjälp under förlossningen och dess olika faser, och rörelser anpassade efter graviditetens olika stadier och utifrån dina förutsättningar. 

Ett stort fokus ligger på andningen, och du kommer få pröva olika andningsövningar som kan vara ett verktyg för såväl avslappning som ett ökat mentalt fokus, vilket kan hjälpa dig under både graviditet, förlossning och under den omvälvande tiden som nybliven mamma!

Du kommer bli guidad genom olika meditationstekniker och i djupavslappning, Yoga Nidra, vilket kan vara otroligt hjälpsamt om du t.ex. har svårt att sova.

 

Mål

  • Att yoga under graviditeten ger dig en chans att följsamt hänga med i kroppens förändringar, att förbereda dig såväl fysiskt som psykiskt på den resa som en graviditet faktiskt är!

  • Hitta verktyg till andning och avslappning som hjälp under såväl graviditet som förlossning, och även som nybliven förälder

  • Stärka självtilliten; ge dig trygghet inför förlossningen oavsett hur den kommer att ske. 

  • Skapa kontakt med bebisen i magen redan under graviditeten

  • Få möjlighet att känna glädje, avslappning, trygghet och gemenskap med andra gravida

 

 

Praktisk information:

När: Onsdagar

Tid: 17.30-19.00 (90min)

Pris:  

Betalas via swish till 1233820180 eller faktura. Alla priser är inkl. 6% moms. 

Passar: Alla nivåer, nybörjare som vana. 

Var: Skövde YogaCentrum, Barrstigen 1D, Östermalm, Skövde

 

Obs! Vi håller till i Lilla Salen, därför är antalet begränsat till 9st deltagare. 

Kursen är startklar vid 5 anmälda. 

Boka plats på kursen Medveten Gravidyoga
Är det första gången du deltar?

Tack för din anmälan! Du kommer inom kort bli kontaktad via e-post.

bottom of page