top of page
katarina-12.jpg

Flödande och stärkande yoga

Välkommen till Flödande och stärkande yoga!

Vill du bli mindre stel, starkare och förbättra balansen?
Vill du lära dig mer om din egen kropp och få tips som hjälper dig i vardagen?
Vill du dessutom känna gemenskapen och rörelseglädjen genom yoga i en liten, personlig grupp?

Då är den här kursen något för dig!

Kursens innehåll

Den här kursen vänder sig till dig som vill öka kroppsmedvetenheten, som söker en fysisk utmaning, och som vill bli starkare, rörligare samt förbättra balansen. En klass börjar och avslutas alltid i stillhet, men däremellan kommer du få chans att utmana dig själv, men alltid utifrån din egen kropp och dina förutsättningar!

 

Du kommer också få möjlighet att lära känna din kropp och dess rörelsemönster genom klasser med olika fysiska teman. Grunden till dessa kommer från Viryametodens biomekanik, dvs hur kraft och rörelse påverkar kroppen, och hur vi kan använda vår kropp och belasta den på ett hälsosamt vis. Teknik, tips och trix blandas med sköna flöden i en härlig mix!  

Här är Katarina som håller kursen Flödande och Stärkande Yoga

Hej!

Jag heter Katarina och jag titulerar mig stolt kroppsnörd! Vad menar jag med det? Jo, jag brinner för att utforska kroppen genom anatomi, rörelselära och träning.

 

Jag har undervisat i yoga sedan 2016, och har en bred kunskapsbas och en ständig vilja att lära mig mer och utvecklas, och förstås att dela med mig av min kunskap på att kravlöst, roligt och inkluderande sätt!

Praktisk information

När:

Onsdagar v- 36-47,

kursstart 4/9

Tid:

19.30–21.00

Pris:

3345kr.

Boka tidigt-pris: 2845kr, gäller t.o.m. 4/8!

Betalas via swish till 1233820180 alt. faktura. Alla priser är inkl. 6% moms. Kvitto skickas via e-post.

Passar:

Alla nivåer, men dig som vill ha en fysiskt utmanande klass. Då vi yogar i liten grupp kan yogan lättare anpassas efter varje enskild individ.

Var:

Skövde YogaCentrum

Barrstigen 1D, Östermalm, Skövde

Viktoria L.

"Väldigt rolig och nyttig kurs både för kropp och knopp. Katarina är väldigt duktigt och kunnig, inspirerande och lär ut på ett bra och pedagogiskt vis."

Detta ingår i kursen

Den här kursen bygger på metodik från Viryayoga, med fokus på anatomi och biomekanik, pedagogiskt upplagt med en nytt fysiskt tema varje vecka. Du kommer systematiskt få arbeta igenom kroppen, fokuserat på en del i taget med smarta, roliga och stärkande övningar.

Del av loggan

Styrka, rörlighet och balans

Du kommer få lära dig övningar med syfte att öka ledrörligheten, sk. DARLYs (dynamiska, aktiva rörelser i ledens ytterlägen), MFR (Myofascial release) samt styrkeövningar och rörelseflöden som utmanar såväl balansen, koncentrationsförmågan samt koordinationen.

Del av loggan

Kropp och sinne 

Kroppen och sinnet hör ihop, och med hjälp av guidad meditation, avslappning samt pranayama (andningsövningar) hjälper jag dig hitta en bro mellan dessa.

Del av loggan

Kursstöd

Under kursens gång ingår medlemskap i en sluten Facebookgrupp där du kommer få kursstöd i form av korta videos med övningar du kan göra hemma mellan tillfällena. 

Resultat

Efter den här kursen kommer du:

I den här kursen kommer du som gillar att vara fysiskt aktiv gå från att känna dig stel och inte riktigt ha koll på den egna kroppen till att känna dig rörligare och starkare, uppleva en större kroppskännedom och en större tilltro till din egen fysiska förmåga!

katarina-13.jpg
Boka-tidigt pris! 2845kr

Gäller t.o.m. 4/8, därefter ord. pris 3345kr
 

Frågor och svar

För vem och/eller vid skador?

1. Måste man vara vig och/eller vältränad för att delta?

Svar: Nej! Alla deltar efter egen förmåga och dagsform. Vad som behövs är en vilja att vara fysiskt aktiv! På den här kursen behöver du dock kunna röra dig hyfsat obehindrat mellan stående, sittande & liggande.

2. Men om jag har en skada och/eller någon fysisk begränsning?

Svar: Såvida du inte fått avrådan av din läkare att delta brukar det alltid gå att göra anpassningar. Meddela mig i mycket god tid före klassen så att jag kan förbereda  alternativ.

 

Hur går det till?

1. Vad ska jag ha med mig?

Svar: på Skövde YogaCentrum behövs ingenting, jag lägger fram matta och de props vi kommer använda under klassen. Vill du hellre använda sin egen matta och/eller filt går det givetvis bra.

2. Vad ska jag ha på mig?

Svar: Bekväma kläder du kan röra dig i, gärna en varm tröja & strumpor till avslappningen.

3. Yogar man barfota?

Svar: Ja, med anledningen att få grepp på yogamattan. Det finns särskilda yogasockar att köpa för den som ej är bekväm att vara barfota. (Obs! Jag säljer inga tillbehör)

Friskvård

1. Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag?

Svar: Ja, men stäm av med din arbetsgivare om du är osäker.

2. Får jag ett kvitto för friskvård?

Svar: Ja, betalar du med Swish får du kvitto via e-post. Betalar du med faktura gäller även den som kvitto enligt lag. Komplettera med ditt kontoutdrag för att intyga att du har betalat.

 

3. Är Yoga med Katarina ansluten till Epassi eller liknande?

Svar: Nej, av flera anledningar har jag valt att avstå. Däremot kan du själv ladda upp ditt kvitto/faktura i Epassi. (Du behöver även ladda upp ett kontoutdrag som bevis för ditt köp via faktura.)

Köpevillkor

1. Vilka köpevillkor gäller?

Svar: Du hittar de fullständiga köpevillkoren här.

 

2. Men om jag missar något tillfälle?

Svar: För mig är det viktigt att värna om hela yogabranschen som ett yrke som man kan leva på och mig själv som hållbar entreprenör så att jag kan finnas kvar i längden. Enligt köpevillkoren ersätter jag dig inte för klasser som du avstår ifrån, varken vid sjukdom, skador eller av eget val. Om jag ställer in p.g.a. sjukdom eller andra omständigheter jag ej kan råda över ersätts du med en klass vid ett senare tillfälle alternativt yoga live online via Zoom eller i Facebookgrupp (ingen inspelning, endast live).

Övrigt

1. Vad kan annars vara bra att veta?

Svar: Mobilen lämnas hemma eller i tyst läge.

Det kan vara obekvämt att yoga när man är proppmätt så planera därefter.

Kommunikation kring kursen sker via e-post, sms och/eller i medlemsgruppen på Facebook.

Har du fler frågor?

Om du inte hittar svaret på dina frågor eller funderingar, eller behöver hjälp att fatta ett beslut finns jag bara ett knapptryck bort.

Tveka inte att höra av dig!

Katarina som ler in i kameran
Boka plats på kursen Flödande & Stärkande yoga
Är det första gången du deltar?

Tack för din anmälan! Du kommer inom kort få svar via e-post.

bottom of page