top of page
Välkommen till Vilande yoga!

Behöver du en stund för dig själv, där din vila och återhämtning står i fokus? Känner du ofta att du ”fastnar” i ditt eget huvud med tankar som snurrar? Känns kroppen stel, spänd och orörlig?

Då har du hittat helt rätt, de här klasserna kan hjälpa dig att slappna av i sinnet och landa i kroppen! 

Kursens innehåll

Den här kursen ger dig möjlighet att pausa vardagen, ge dig själv förutsättningar att slappna av, mjuka upp en stel, spänd kropp och komma ner i varv. Genom medveten närvaro, guidad avslappning och ett kravlöst förhållningssätt till din upplevelser på yogamattan får du chansen att vila och ta hand om dig själv. 

katarina-16.jpg

Hej!

Jag heter Katarina och lever ett i allra högsta grad intensivt liv med småbarn, eget företag plus anställning samtidigt som jag gillar att hålla igång och röra på mig. För att orka med och känna att jag hittar balans i tillvaron behöver jag lugna stunder för mig själv, där jag på djupet lyssnar på kroppen och tillåter mig att bara vara. Känner du igen dig? Då är detta definitivt kursen för dig! 

Praktisk information

När:

Tisdagar v. 36-43,

kursstart 3/9

Tid:

18.30–19.45

Pris:

1895kr.

Boka tidigt-pris: 1595kr, gäller t.o.m. 4/8!

Betalas via swish till 1233820180 alt. faktura. Alla priser är inkl. 25% moms. Kvitto skickas via e-post.

Passar:

Alla nivåer, nybörjare som vana. Passar dig som vill yoga i en liten, personlig grupp.

Var:

Västergatan 5, Hjo alt. online via Zoom

Kathrin T.

"I den av Katarina ledda vilande yogan, stretchar jag mjukt men bestämt ut mina av ålder stelnande fascior. Det blir för mig en viktig stund av reflektion och avslappning. Mentalt får hjärnan fokus på viktigare saker än det ständiga surret i stunden och kroppen får både vila och utmana en eller ett par muskelgrupper i taget. Det känns som en mycket viktig stund och Katarina knyter ihop träningstillfällena till en helhet och skickar alltid med några tänkvärda ord. Med Katarina blir man glad. Hela Katarinas väsen utstrålar glädje och tacksamhet och hennes röst är både pigg och vilsam. Jag ger henne 5 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻 av 5"

Detta ingår i kursen

Den här kursen bygger på stillhet och avslappning, så sätt aktiveras kroppens eget lugn- och ro system, det parasympatiska nervsystemet. Genom att slappna av tillåter nervsystemet ett större rörelseomfång, då framförallt muskler kan bli spända av stress. De yogaformer som kommer utforskas är yinyoga och restorative yoga.

Under dessa klasser kommer du även att få utforska andningsövningar, sk pranayama samt meditation och mindfulness. Kursen passar framförallt dig som vill få hjälp att låta tankarna vila, men även som motpol till en livsstil med mycket fysisk aktivitet. 

icm_fullxfull_edited.jpg

Yin

Yin- och restorativeyoga är båda lugna yogaformer där fokus ligger på medveten närvaro och avslappning. Till skillnad från de dynamiska yogaformerna där fokus ligger på muskulärt arbete är yinyoga utformad för att utöver detta släppa på spänningar och öka rörligheten i bindväven, den sk fascian samt lederna. Positionerna hålls oftast i 1-5 minuter, och stor vikt läggs vid andningen och att vara närvarande i nuet. 

icm_fullxfull_edited.jpg

Restorative

Restorative yoga är vilande och mycket bekväma positioner som hålls under en längre tid, upp till 20minuter, utformade för djup avslappning, maximal återhämtning och stressreducering.

icm_fullxfull_edited.jpg

Kursstöd och yoga online

Den här kursen kommer även gå online via Zoom, och du som deltagare bjuds in till en sluten Facebookgrupp. Det betyder att du kan delta i realtid var du än befinner dig, eller vid ett annat tillfälle om det passar bättre! Alla klasser kommer finnas kvar under hela kursens gång samt ytterligare två veckor. Även du som deltar på plats kommer få tillgång till gruppen, på så vis går du aldrig miste om något tillfälle oavsett om du inte skulle ha möjlighet att delta någon gång pga ev. arbete, sjukdom eller resa.

Resultat

Efter den här kursen kommer du:

I den här kursen kommer du som gillar att vara fysiskt aktiv gå från att känna dig stel och inte riktigt ha koll på den egna kroppen till att känna dig rörligare och starkare, uppleva en större kroppskännedom och en större tilltro till din egen fysiska förmåga!

katarina-9.jpg

Gäller t.o.m. 4/8, därefter ord. pris 1895kr
 

Boka-tidigt pris!
1595kr

Frågor och svar

För vem och/eller vid skador?

1. Måste man vara vig och/eller vältränad för att delta?

Svar: Nej! Alla deltar efter egen förmåga och dagsform. Under den här kursen hålls positionerna under en längre tid, vilket ger möjlighet att anpassa och prova sig fram.

2. Men om jag har en skada och/eller någon fysisk begränsning?

Svar: Såvida du inte fått avrådan av din läkare att delta brukar det alltid gå att göra anpassningar. Meddela mig i mycket god tid före klassen så att jag kan förbereda  alternativ.

 

Hur går det till?

1. Vad ska jag ha med mig?

Svar: Du behöver ha med dig en yogamatta eller liknande, en eller två filtar och gärna en kudde. Övriga props finns att låna på plats. 

2. Vad ska jag ha på mig?

Svar: Bekväma kläder du kan röra dig i, gärna en varm tröja & strumpor om du är frusen av dig.

3. Hur deltar jag hemifrån?

Svar: Du kommer få en länk via e-post samt i den slutna medlemsgruppen på Facebook. Jag kommer även i god tid ange vad du behöver för material. Även om du inte har yogaprops så som block, bolster och bälten brukar det inte vara några problem att använda sig av liknande saker du har i hemmet!

Friskvård

1. Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag?

Svar: Ja, men stäm av med din arbetsgivare om du är osäker.

2. Får jag ett kvitto för friskvård?

Svar: Ja, betalar du med Swish får du kvitto via e-post. Betalar du med faktura gäller även den som kvitto enligt lag. Komplettera med ditt kontoutdrag för att intyga att du har betalat.

 

3. Är Yoga med Katarina ansluten till Epassi eller liknande?

Svar: Nej, av flera anledningar har jag valt att avstå. Däremot kan du själv ladda upp ditt kvitto/faktura i Epassi. (Du behöver även ladda upp ett kontoutdrag som bevis för ditt köp via faktura.)

Köpevillkor

1. Vilka köpevillkor gäller?

Svar: Du hittar de fullständiga köpevillkoren här.

 

2. Men om jag missar något tillfälle?

Svar: För mig är det viktigt att värna om hela yogabranschen som ett yrke som man kan leva på och mig själv som hållbar entreprenör så att jag kan finnas kvar i längden. Enligt köpevillkoren ersätter jag dig inte för klasser som du avstår ifrån, varken vid sjukdom (med undantag för avrådan av läkare/barnmorska), skador eller av eget val. Om jag ställer in p.g.a. sjukdom eller andra omständigheter jag ej kan råda över ersätts du med en klass vid ett senare tillfälle alternativt yoga live online via Zoom eller i Facebookgrupp.

Övrigt

1. Vad kan annars vara bra att veta?

Svar: Mobilen lämnas hemma eller i tyst läge.

Det kan vara obehagligt att yoga när man är proppmätt så planera därefter.

Kommunikation kring kursen sker via e-post, sms och/eller i medlemsgruppen på Facebook.

Deltar du på plats är det bra att veta att vi är på plats i mitt hem, det finns katt i hemmet och även barn som kan komma att vara hemma (dock inte med i rummet för yogan)!

Har du fler frågor?

Om du inte hittar svaret på dina frågor eller funderingar, eller behöver hjälp att fatta ett beslut finns jag bara ett knapptryck bort.

Tveka inte att höra av dig!

katarina-7.jpg
Boka plats på Vilande yoga
Hur kommer du att delta?
Är det första gången du deltar?

Tack för din anmälan! Du kommer inom kort få svar via e-post.

bottom of page